Close

28.04.2017

10 неща, които гостите на сватбата не харесват

weddings-blog

1. Твърде дългите ритуали и чакане между отделните етапи от събитието

Церемонията в ритуалната зала, последвана от църковен ритуал, са достатъчно простиращи се във времето етапи от вашата сватба. Ако след това са последвани от дълъг коктейл за добре дошли, в изчакване на младоженците, протяжна церемония по тяхното посрещане в ресторанта, продължително разпределяне на гостите по техните места, вече можете да бъдете сигурни, че сте направили първите стъпки към отегчаването на вашите гости. Постарайте се да избегнете тези моменти, като разпределите прецизно времето за всеки един етап от събитието и ангажирате гостите си по начин, по който ще им бъде приятно.

2. Твърде дългите речи

Сценарий, в който кумовете поздравяват младоженците, след което самите те им благодарят и разказват подробно колко щастливи са, че са се открили, последвани от прочувствени слова на родителите и развълнувани приятели и роднини, не се вписва в очакванията на вашите гости за луд купон и веселба.
Поздравът на кума е напълно достатъчен, така че да приветства вашите гости и да постави финала на официалната част от събитието, след което за започне същинското всеобщо веселие.

3. Настаняването на неприветливо място

Бъдете сигурни, че никой от вашите гости няма да бъде доволен, ако бъде настанен на място, от което не вижда нищо случващо се на дансинга, ако зад гърба му се намира тонколоната на DJ-я, или е в непосредствена близост до тоалетните. Организирайте разпределението на масите в ресторанта така, че да избегнете тези моменти. Предвидете тези детайли около разпределението на ранен етап, когато избирате мястото на провеждане на сватбата, за да не рискувате да имате недоволни и изнервени гости.

4. Ангажирането твърде много с участие в програмата

Ако планирате твърде много развлекателни игри и в хода на сватбата, приканвате ги да участват в режисирани танци, каните двойки, които да участват в разрязването на тортата, неомъжени приятели и приятелки, които да хващат жартиера и букета, то уверете се, че ще поканите подходящите хора да се включат. Не включвайте хора, които ще го направят едва ли не на сила, защото това ще ги отегчи.

5. Прекаляването с организирани танци

Световно известни танци като Макарена, танца на пингвина, буги, лимбо рок и т.н. са много забавни и биха могли да внесат настроение в програмата за вечерта. Важно е обаче да вземете предвид, че ако прекалите с тях и насърчавате хората да участват в твърде много такива ще им досадите. Оставете ги да се забавляват свободно и както могат на музиката, която предпочитат и харесват.

6. Недостатъчно количество храна

Един от най-важните моменти от събитието е да имате подсигурено достатъчно количество храна, така че тя да не свърши в хода на празненството. Ако смятате да спестите от някое от бюджетните пера, то нека това да не бъде храната. Осигурете достатъчно степенно меню, хапки, ядки, плодове, така че масите да не остават празни. Сватбите продължават понякога повече от 6-7 часа и е важно през цялото това време на масата да има храна. Гладните гости не са тези, които ще се забавляват и ще останат с приятни впечатления от събитието ви.

7. Да ги карате да плащат за напитките си

Ако искате гостите да се ограничат до напитките, които вие сте предвидили и разпределили, то уверете се, че те го знаят добре. Можете да поставите на масите листа с менюто и напитките, като посочите, че това са видовете напитки, с които вие се ангажирате и че, ако някой от гостите има други предпочитания следва да ги заплати. Когато гостите знаят ясно това, няма да бъдат неприятно изненадани, ако след като си поръчат някакъв коктейл например или друга по-нетрадиционна напитка, келнерът ги накара да я заплатят. Уточнете предварително и как стоят нещата с напитки като кафе, бира и др., които е вероятно гостите да поръчват, дали ще бъдат за ваша сметка или се очаква гостите да заплатят за тях.

8. DJ, който има неподходящо поведение и неподходяща музика

Вземете предвид, че един от най-важните двигатели на вашето празненство е DJ-ят. Ако той има неподходящо поведение, като това да се държи твърде фамилиарно с гостите, да задоволява отделни музикални желания, да говори твърде много и да казва твърде малко, то тогава успехът на събитието е заложен на карта. Проведете повече от един предварителен разговор с него и уточнете тези детайли. Определете видовете музика и конкретна листа от песни, които очаквате да пуска. Уточнете ясно, ако предпочитате конкретен стил музика да не се пуска. Постарайте се да разясните на DJ-я каква ще бъде аудиторията и какви са очакванията към него.

9. Да имате по-добра украса, отколкото музикално оформление и добро меню

Някои двойки залагат твърде голям бюджет за украса на събитието, като за нейна сметка ограничават някои от другите пера. Гостите ви няма да се радват на бляскавата украса, ако няма достатъчно храна, напитки или хубаво музикално оформление. На практика украсата може да остане за по-голяма част от тях дори незабелязана. Тя не бива да преобладава и да има основна роля на масата. За доброто настроение оказват по-голямо влияние другите фактори.

10. Да ги карате да се съобразяват с екстремни условия

Комфортът на гостите ви е важен фактор, който трябва да отчетете при организацията на сватбата ви. Ако например планирате сватба на открито, уверете се, че имате втори вариант в случай, че навън вали, духа или е твърде студено. Колкото и красиво преживяване да бъде сватба на брега на морето, вечерният морски бриз може да не хареса на всеки, още по-малко биха се харесали мухите, комарите и макар и летните дъждовни капки. Преценете внимателно кое ще поставите на първо място – романтиката, която излъчва мястото, или комфорта на гостите.

От всичко изброено до тук става ясно, че добрата организация на сватбеното ви тържество зависи от различни фактори, като съобразяването и намирането на баланса между всеки един от тях е стъпка към подготовката на една забавна и незабравима сватба, за която всички мечтаем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *